Λίγα λόγια για το πλήρωμα

Είμαστε μια οικογένεια ιστιοπλόων που τους τράβηξε η μαγική έλξη της θάλασσας με την φαινομενικά αντιφατική υπόσχεση βαθιάς χαλάρωσης και αξέχαστης περιπέτειας.

Η ομάδα μας

Ο Τρύφων έχει ταξιδέψει όλους του καιρούς. Ιστιοπλόος με αγωνιστικό πνεύμα από νεαρή ηλικία, έχει γεμίσει τους τοίχους και τα ράφια του με μετάλλια, κύπελλα και πιστοποιητικά από ιστιοπλοϊκούς αγώνες στις ελληνικές θάλασσες, με κυριότερο τα ράλι Αιγαίου καθώς και τις νον-στοπ ρεγκάτες του Αιγαίου «Aegean 600». Συμμετείχε σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα πληρώματα στην αγωνιστική ελληνική ιστιοπλοΐα και τώρα αποφάσισε να εμφυσήσει το μακροχρόνιο πάθος του σε μια ασφαλή, χαλαρωτική και αξέχαστη εμπειρία για τους καλεσμένους του.
Ο Νίκος είχε την πρώτη του επαφή με ιστιοπλοΐα στο παιδικό βαρκάκι “όπτιμιστ” σε ηλικία 6 ετών, ύστερα μπήκε σε “λέιζερ”, και σιγά σιγά πήρε το δρόμο προς μεγαλύτερα σκάφη. Όσο μεγάλωνε, εξίσου μεγάλωναν και οι βάρκες γύρω του. Πέρασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά ύστερα από λίγα χρόνια δουλειάς ως μηχανικός αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Έτσι εστίασε στην Ιστορία, το άλλο παιδικό του πάθος και τώρα συνδυάζει την αγάπη του για τη θάλασσα με το πλούσιο ιστορικό  πλαίσιο του τόπου του, εξερευνώντας μύθους και αλήθειες όπως θα μπορούσε να τους είχε βιώσει ένας Παυσανίας, ένας Θεμιστοκλής ή και ένας Ιάσονας… πλέοντας περιμετρικά της ελληνικής ακτής.


Our Boat

Alkyon provides a serene and calming environment, allowing you to disconnect from the stresses of everyday life and fully relax and unwind in the peace and quiet of the open water. She is spacious enough to comfortably accomodate your 10 favourite people and is the perfect means  to discover secluded beaches, hidden coves, and remote islands that might not be accessible by other means.