Ξεκινάμε από την Ιτέα ή το Γαλαξίδι το πρωί στις 9 και μετά από 9 ναυτικά μίλια (1,5 ώρα ιστιοπλοΐας) ρίχνουμε άγκυρα στην παραλία Αγ. Βασίλειος για μπάνιο και ξεκούραση. Μετά από τον Αγ. Βασίλειο 13 ναυτικά μίλια (2 ώρες περίπου) περνάμε κοντά στον επιβλητικό φάρο ψαρομύτα για φωτογραφίες και συνεχίζουμε την ιστιοπλοΐα μέχρι το νησάκι Αϊ Γιάννης. Εκεί στην ωραία παραλία θα σταματήσουμε για μπάνιο και σε απόσταση 10 λεπτών με το σκάφος βρίσκονται τα Τριζόνια με τα ωραία ταβερνάκια ..... We start from Itea or Galaxidi at 09.00 and after 9n.m.(1 ½ hour sailing) mooring at Agios Vasilios beach for swimming and relaxing. 13 n.m. after Ag Vasilios (about 2 hours sailing) pass near the stately lighthouse Psaromyta for photographs and continue sailing to the island of Ag.Giannis. We will stop at the beautiful beach of Ag.Giannis for swimming and after 10 minutes (by boat) we stop at the Trizonia island with the picturesque taverns for lunch. On our return to Itea ..... Начиная с Itea или Galaxidi утром в 9, после 9 морских миль и 1,5 часа парусного бросаем якорь на Василия пляж для купания и отдыха. После святого Василия 13 морских милях потратить около 2 часов возле маяка psaromyta наложения изображений и продолжить плавание к острову Св. Иоанна на красивый пляж, где мы сделаем остановку для купания и всего в 10 минутах езды на лодке сверчков с хорошами тавернами остановится чтобы поесть. По нашему возвращению в Itea сделает остановку .....

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΙΤΕΑ

ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΕΡΑΤΕΙΝΗ, ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΡΙΖΟΝΙΑ

Ξεκινάμε από την Ιτέα ή το Γαλαξίδι το πρωί στις 9 και μετά από 9 ναυτικά μίλια (1,5 ώρα ιστιοπλοΐας) ρίχνουμε άγκυρα στην παραλία Αγ. Βασίλειος για μπάνιο και ξεκούραση. Μετά από τον Αγ. Βασίλειο 13 ναυτικά μίλια (2 ώρες περίπου) περνάμε κοντά στον επιβλητικό φάρο ψαρομύτα για φωτογραφίες και συνεχίζουμε την ιστιοπλοΐα μέχρι το νησάκι Αϊ Γιάννης. Εκεί στην ωραία παραλία θα σταματήσουμε για μπάνιο και σε απόσταση 10 λεπτών με το σκάφος βρίσκονται τα Τριζόνια με τα ωραία ταβερνάκια όπου θα σταματήσουμε για φαγητό. Στην επιστροφή μας για την Ιτέα θα κάνουμε μια στάση στην Eρατεινή για μπάνιο ή βόλτα και στο Γαλαξίδι για φωτογραφίες από το σκάφος.

Η Ερατεινή είναι ένα από τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά του Νομού Φωκίδας. Τους καλοκαιρινούς μήνες πλήθος τουριστών το επισκέπτονται για να απολαύσουν ευχάριστες διακοπές. Προσφέρει καθαρές παραλίες, άνετη διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια αλλά και καλό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που βρίσκονται στο γραφικό λιμανάκι του χωριού.

Δεν θα σας πέρασε ποτέ ίσως από το μυαλό να βρεθείτε εκεί, κι όμως τα νησάκια του Κορινθιακού κόλπου αποτελούν ένα ειδυλλιακό τοπίο που μαγεύει όποιον αποφασίσει να τα επισκεφτεί. Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί, το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικήσιμο, με 250 περίπου κατοίκους, φιλοξενεί κάθε εποχή του χρόνου όσους γυρεύουν τη γαλήνη, την ηρεμία και την απόλαυση της θάλασσας σε κλίμα βουνού. Γύρω από το νησί υπάρχουν άλλα 3 μικρότερα, ακατοίκητα νησάκια, ο Αϊ Γιάννης, το Πρασούδι και το Πλανέμι.

Η υλοποίηση της εκδρομής απαιτεί την συμμετοχή 10 ατόμων (σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμερισμό του κόστους). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται σε 40 Ευρώ την μέρα και περιλαμβάνει τα έξοδα ενοικίασης σκάφους, καύσιμα, έξοδα λιμανιού, καπετάνιο, εμφιαλωμένα νερά, καφέδες, αναψυκτικά, μπισκότα, Φ Π Α, ασφάλιση επιβαινόντων κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες και την ημέρα αναχώρησης επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 27420 27001 και 6972838030.

Η αναχώρηση στις 09:00 από Ιτέα ή το Γαλαξίδι με μικρές αλλαγές και επιστροφή το βράδυ.

"Κάντε κλικ" επάνω στις φωτογραφίες, να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Μαρίνα Ιτέας Φωτογραφίες απο το Γαλαξίδι Τα Τριζόνια
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Ερατεινή Η πλατεία στα Τριζόνια Τα Τριζόνια ένα καταπράσινο νησί στον Κορινθιακό κόλπο
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Το μικρό λιμανάκι που φεύγουν τα καραβάκια για τα Χάνια Ο φάρος ψαρομύτα Τα Τριζόνια


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ. 6972838030

info@alkyonsailing.gr

KanellosPanos@gmail.com


Ακολουθήστε μας στο facebook και twitter.